1.1.06

Gode råd om behandling av korsett

Et korset kan være meget komfortabelt og måske endda støttende. Men du skal huske, at hvis du har korsettet på fra morgen til aften, skal du kunne stå, gå, sidde, arbejde, spise, drikke og måske danse med det på. Derfor er det afgørende, at dit korset passer til din krop, og at du til at begynde med ikke bliver snøret for stramt.

Når du skal have dit korset på, er det en dårlig idé at have spist et stort måltid forinden. Det er bedre at spise små – og flere – måltider og undgå fede og svært fordøjelige madvarer. Hvis du har planer om at skulle snøres særligt tæt, er det vigtigt, at du har lidt i maven, da du ellers kan få problemer med dine tarme, hvis de er tomme. Så spis mange og små måltider.

For at skåne dit korset bør du altid bære noget under. Det bedste er en kort ’tube’ af bomuldsstrækstof. Hvis du bruger en tube i samme farve som korsettet, vil det næsten ikke kunne ses. Men du kan også bruge en bodystocking, men du skal være forberedt på, at sømmene i body’en måske vil gøre at du kommer til at klø. Og det er helt umuligt at klø sig under et korset på!

De første gange, du skal have et nyt korset på, er det vigtigt, at du ikke snører det for hårdt på én gang. Det er ikke kun for din egen skyld, men også for korsettets. Fibrene og sytrådene i dit korset kan blive svækkede eller knække, hvis de pludseligt strækkes voldsomt. Snør korsettet langsomt og forsigtigt, til du føler et svagt pres om livet og gå med korsettet på den måde et par timer. Så kan du igen snøre korsettet en smule og gå med det et par timer. Fortsæt på denne måde et par gange endnu. På den måde får du langsomt ’gået’ dit korset til, og alle fibre og sytråde er nu vænnet til din krops facon. Indtil du har vænnet dig til at have korsettet på, bør du være forsigtig med snøringen, for godt nok skal det kunne mærkes, men voldsomme smerter eller ødelagte organer er for overdrevent.

Korsettet må aldrig rulles sammen, men skal helst luftes ved at hænge i snørerne over en stoleryg med de to halvdele på hver sin side. Det er absolut ikke en god idé at lade andre prøve dit korset, fordi stoffet har strukket sig og fundet sig til rette i den form, som passer til din – og ingen andens – krop. Hvis du får brug for at vaske dit korset anbefaler vi, at du tørrenser det i stedet for at vaske det, da vi ikke kan garantere, at lukning og snørehuller ikke vil kunne sætte mærker på stoffet.

(Fra Korsetmageren)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, formentlig sa det er

Anonym sa...

Hmm.. I've thought about this very much..... It does lead to other issues...
frokostordning